Tillbaka 

 


Foto: Josefine Friberg

Ceulan Lieutenant
*1999 Mörkbrun Mkh 119 
Welsh Mountain 

Ceulan Lieutenant är licensierad i SWF.
Han är CEM- och EVA-testad ua

Fölgaranti ingår i språngavgiften!


Foto: Josefine Friberg

Ceulan Lieutenant är uppfödd av Dr Davies på välkända Ceulan Stud. Han visades som ettåring och fick då en hedrande femteplacering på Royal Welsh Show. Mrs Mountain på Twyford Stud köpte härefter Ceulan Lieutenant  till sitt stuteri, där han verkat under fyra år som avelshingst med syfte att tillföra nytt blod till stuteriet. Ceulan Lieutenant har ett trettiotal avkommor i England, flera är avelsston och påläggskalvar på Twyford och ytterligare andra är utställda med gott resultat. Hösten 2006 såldes han till Stal Ysselvliedt för att i feb 2007 exporteras till Klinga. 

Belönad med silver och placerad som nr 2 av 4 hingstar vid Sydwelsh utställning 2009 i Bjärsjölagård.

 

Twyford Gamecock

Twyford Grenadier 

Yaverland Nero

Wee Georgette

Synod Nutmeg

Persie Brigadier

 

Synod Glitters

Synod Captain

Brierwood Rocket II

Ceulan Libby

Brierwood Rosemary

Ceulan Looby Loo

Criban Pep

 

Dyrin Larina

Ceulan Lieutenant är en spännande mix mellan några av Wales mest namnkunniga stuteriers blodslinjer.  På fädernet går han tillbaka till Twyford genom farfadern Twyford Gamekock. Gamekock är resultatet av en intressant linjeavel då man betäckt ett av Twyfordstuteriets stamston, Wee Georgette med hennes dotterson Twyford Grenadier, son till den legendariske Coed Coch Madog undan Wee Georgettes dotter Twyford Gala som har Coed Coch Glyndwr som pappa. Coed Coch Madog återfinns för övrigt även på mödernet - inget att förundras över med tanke på det imponerande antal avkommor denne otrolige hingst lämnat!  Ceulan Lieutenants far Yaverland Nero är även han namnkunnig med många avkommor (dock inte så många som Madog!) och användes på Ceulan och Fronbach Stud innan han såldes till Nederländerna. Gemensamt för halvbröderna Ceulan Simwnt och Ceulan Cariadog, prisbelönad hingst i Holland, och Ceulan Cadog, exporterad och verksam i aveln i USA, är den goda rastypen, små vackra huvuden och bra hingstkaraktär i kombination med bra rörelser med knälyft. Yaverland Nero har även en dotter i Danmark, det prisbelönta avelsstoet Möllegydens Isabella.

Morfar är Synod Captain, en hingst som använts flitigt i aveln och har många avkommor främst från Fronbach och Synod Stud, bl a Synod Prophet, Ster i NL. Även Synod Captain är linjeavlad genom kombinationen Brierwood Rosemary  och Brierwood Rocket II. 


Foto: Josefine Friberg

Genom kombinationen Ceulan Libby och Yaverland Nero blandas Ceulans blodslinjer med Synod, Twyford och Brierwood, ett framgångsrecept som lämnat många mycket goda avelsindivider. 

Vi hoppas att Ceulan Lieutenant ska vara ett värdefullt tillskott i svensk welshavel. Hans avkommor, ännu unga, är i mångt o mycket kopior av sin far, rastypiska med uttryck och bra rörelser. 


En av Lieutenants döttrar, Pinelodge Polly Pocket, ägs av Norash Stud. Hon vann sin klass och blev Reserv Youngstock Champion vid Southern Counties WPCA i april 2007.

Uppfödare: Ceulan Stud, UK
Ägare: Klinga Teknik AB, Klippan