Tillbaka 

 


foto: Sara Dolk

Gorron XV
*1994 Skimmel Mkh 166 
Pura Raza Espanõla
Gorron XV är friröntgad från Osteochondros 
samt EVA- och CEM-testad ua

Fölgaranti ingår i språngavgiften!

Se video på Gorron XV med Peter Markne: klicka på bilden

Se video på Gorron XV med Per Sandgaard: klicka på bilden

 

Peruano

Carinoso III 

Fertil

Peruana

Realidad II 

Sereno

Levadura

Pestillo

Hispano IV

Gorrona IV 

Jeda

Geisha

Jerezano XXI

 

Golondrina XII

Avelsgodkänd som treåring med mycket höga poäng i Cordoba 1997. Godkänd för svensk avel i Skövde 2005. 
Placerad på andraplats i klassen för vuxna hingstar på utställning. (Blommeröd 2005 och Grevagården 2006)


foto: Jenny Ekelund

Gorron XV har de kvaliteter som utmärker en topphingst. Han utbildades i Doma Vaquera och Alta Escuela av Alvaro Domecq (välkänd uppfödare som grundade Spanska Kungliga Ridskolan i Jerez, och nu leder ANCCE's elitsatsning). Då han har så lätt för sig utbildades han vidare till Grand Prix och togs ut till ANCCE's elitsatsning för spanska dressyrlandslaget där han reds av José Antonio Garcia Mena. Gorron XV importerades till Sverige 2002, och sattes hos OS-ryttaren Peter Markne för vidare utbildning och träning.  Han inköptes till Klinga 2004 och är startad i MSv dressyr med nuvarande ägare.


foto: Sara Dolk

Gorron XV är en karismatisk och rastypisk hingst med för rasen mycket goda, framåtgripande och elastiska gångarter. Han har mycket god interiör med hög ridbarhet, och är lyhörd och ambitiös. Gorron XV har stor integritet och är en stolt men vänlig individ, som gärna delar hage med en stallkamrat. 

foto: Sara Dolk

 
foto: Jenny Ekelund

Gorron XV representerar Cartujanerlinjerna Terry, Daza, Miura och Osborne Vazquez. F
adern Fertil har flera exporterade och tävlande avkommor, och kommer från en väl dokumenterad hingstlinje med mycket högt Cartujanerinslag och många framgångsrika hingstar, bl a Agente, Peruano samt eftertraktade Bilbaino III som återfinns flera gånger i Gorrons stamtavla. Modern har lämnat flera exporterade hästar. Hennes far Pestillo, som är efter den välrenommerade Hispano IV, är far till flera landslags- och GP-hästar. Mormorsfar är Jerezano XXI, även det en märkeshingst efter legendariske Hacendoco IV.


foto: Claes Ekelund

Gorron lämnar högställda, eleganta föl med stark överlinje och vacker huvud/halsansättning och bra ben. Hans föl är tillgängliga och vänliga, och har liksom sin far mycket utstrålning. Genom sin goda mentalitet, storlek, rörlighet, takt och bärighet har Gorron mycket att tillföra både PRE- och korsningsaveln.

AVKOMMOR

Filmerna kommer från D. Thylin

Uppfödare: Javier Moreno de la Cova, Cordoba
Ägare: Klinga Teknik AB och Ingela Ekelund