Tillbaka 

 


Foto: Josefine Friberg

Orchard d'Avranches 
Pref Prestatie
*1988 Mörkbrun Mkh 150  
NWR 

Orchard d'Avranches är licensierad i RSF och SWF.
Han är CEM- och EVA-testad ua

 

Downland Folklore

Downland Mohawk

Vita Nova's Golden Boris

Downland Starletta

Vita Nova's Sopraan

Conquistador

 

 

Clarach Wild Rose

Cocky Dundas**

Mandamus**

Orchard Bonne Louise

Heathersong**

Upperten Golden Jeanne

Lisvane Pegasus

 

Upperten Copper Empress
Foto: Josefine Friberg

Orchard d’Avranches är en av Hollands mer välkända NWR-hingstar och har gjort stort avtryck i den holländska ridponnyaveln. Han vann sitt bruksprov och blev etta i Ermelo 2001, 2002 och 2003, och har över 600 avkommor i den hollänska stamboken, flera godkända söner, premierade döttrar och många, många avkommor i sporten. Orchard d’Avranches är också godkänd i Tyskland där han har godkända söner liksom i England, Kanada och Danmark. Orchard d’Avranches är av dagens moderna, ädla och eleganta ridponnymodell, rör sig mycket väl och räknas som en toppförärvare. Han har ett fullkomligt underbart temperament, och är en riktig gentleman. 

Läs här vad man skriver om honom i nr 1 2010 i Holländska Welsh Magazine!


Foto: Josefine Friberg

Orchard d’Avranches företräder förärvningsstarka blodslinjer både på fädernet och mödernet. På fädernesidan återfinns Vita Nova´s Golden Boris, en hingst som är känd för att lämna vackra ponnyer med mycket welshkaraktär och far till en rad godkända hingstar verksamma över hela världen. Farfar är den legendariska Downland Folklore, och farmor är Vita Nova´s Sopraan, flerfaldig hingstmor.


Foto: Josefine Friberg

Orchard d’Avranches är Orchard Bonne Louise ster pref första föl. Stoet är fortfarande i avel, och har hittills fått 19 föl! Hon fick ännu en son godkänd 2007. Helsystern Orchard Perestrojka keur elite hör till Hollands idag mest betydelsefulla sto som fått många kvalificerade avkommor. Även hon är flerfaldig hingstmor, bl a till Orchard Boginov som flera år tagit hem titeln Champion Hingst i Holland, och mormor till Orchard Red Prince, populär Champion Hingst.

I Holland har Orchard d’Avranches helsyster och systerdöttrar lämnat många framgångsrika avkommor med den i Sverige verksamma hingsten Verona’s Bo-Gi.  Kombinationen av dessa två blodslinjer har visat sig vara mycket lyckosam och har gett många mycket fina ridponnys. Med Orchard d’Avranches ges nu svenska ridponnyuppfödare möjlighet att testa samma kombination på ston med Verona’s Bo-Gi i härstamningen. Vi är övertygade om att Orchard d’Avranches också till andra blodslinjer kan tillföra de kvaliteter till vår svenska ridponnyavel som gör den holländska ridponnyn internationellt så eftertraktad.   

Foto: Josefine Friberg

Uppfödare: H v d Zalm, Holland
Ägare: Klinga Teknik AB, Klippan