Tillbaka 

 


Doblon-TR 

*1994 Skimmel Mkh 166
Pura Raza Espanõla

Kvalificerat godkänd, JRRDC 

Doblon-TR finns tillgänglig via fryst semin FAI 
Språngavgift 1.050 EUR inkl transportkostnader 

 

Ganador VIII

Nostalgico 

Ermitano III

Ganadora IV

Ermitana IV

Cazo

 

Despierta II

Nervioso XI

Agente

Espuela

Untada

Abadia

Fetiche

 

Primorosa XV

Video

Broschyr från Yeguada Susaeta Doblon-TR är en hingst med exceptionella kvaliteter som mycket sällan finns tillgänglig utanför de relativt stängda spanska stuterierna. Vi är därför mycket glada att kunna ge de skandinaviska uppfödarna möjligheten att seminera med denna i många stycken unika hingst! 

Fantastiskt vacker och rörlig hingst, modern i typen med storlek, utstrålning och mycket bra vägvinnande, taktmässiga rörelser med kadens och tid i luften. Doblon-TR är kvalificerat godkänd och av ANCCE rekommenderad för dressyravel (JRRDC).

Doblon-TR är son till 
Ermitano III, den hittills enda hingsten inom PRE-rasen som fått utmärkelsen ELIT. Modern Espuela var champion 1987 i Salamanca  då hon också vann priset för bästa rörelser.

Doblon TR, välkänd, hyllad och omhuldad elithäst som tävlats framgångsrikt i FEI klasser med Los Arcos chefsberidare Joaquin Legarre Sanz i sadeln. De fick toppnoteringar både i Spanien och Tyskland. Karriären var spikrak och snabb. Doblon TR vann SICABs ANCCE Cup 2003. Då var han fem år och spåddes en lysande framtid. Som sexåring representerade Doblon TR Spanien i VM för unghästar  i Verden. Han fick då de högsta poäng (70,06 och 70,12) som utdelats till en PRE i denna kategori (6 åringar/FEI). Han ansågs vara en av världens mest rörliga och kapabla PRE-hingstar som någonsin skådats – ett fenomen!

 När Doblon skadades som sjuåring hade han redan vunnit allt han kunde i Spanien. Skadan innebar ett alltför tidigt slut på hans tävlingskarriär. Hingsten, som så ofta varit på dressyrpressens förstasidor försvann in i skuggan. Från hösten 2012 överfördes Doblon TR till Yeguada Susaeta, som insett hans höga avelsvärde. Doblon TR har nu satts i försiktig träning, och har återfått den plats han så väl förtjänar: som toppavelshingst inom den spanska dressyraveln. Doblon TR är självskriven medlem i en mycket liten och exklusiv grupp internationellt meriterade PRE-hingstar som förärver sig väl. Hans avkommor talar för sig själv!

Meriter:  

2005
• CDNA La Granja, Segovia. Uppnått poängen 70.67% i Prix St Georges.


2004
• RFHE  CUP,  FEI Young Horses Dressage: Segrare 6-åringar / FEI 6 years. 
• Young Horse World Championships, Verden, Germany
 

2003
• SICAB, ANCCE CUP Dressage:  Segrare 5 åringar / FEI 5 years.

 


Doblon-TR har 28 avkommor. Han stämplar sina avkommor, som utmärks av storlek, ett sagolikt temperament och underbara vägvinnande rörelser med kadens och lyft. Liksom sin far blir de harmoniska, vackra, ambitiösa och mycket arbetsvilliga.

Ägare: Yeguada Susaeta, Madrid.